Wina musujące

Pinky & Musk Pet-Nat Rose
Naturalne wino półmusujące o orzeźwiającym smaku z nutą konfitury różanej, dojrzałych jabłek oraz gałki muszkatołowej. Wyprodukowano metodą pierwotnej fermentacji w butelce, nieklarowane, niefiltrowane i niesiarkowane. Utrzymuje świeżość dzięki obecność dwutlenku węgla wytworzonego naturalnie podczas fermentacji. Serwować w temperaturze 6-8 °C Alk. 12%

Kaya & Dżamalek Pet-Nat
Naturalne wino półmusujące o orzeźwiającym smaku z nutą dojrzałej gruszki, mirabelki i przypraw korzennych. Wyprodukowane metodą pierwotnej fermentacji w butelce, nieklarowane, niefiltrowane i niesiarkowane. Utrzymuje świeżość dzięki obecności dwutlenku węgla wytworzonego naturalnie podczas fermentacji. Serwować w temperaturze 6-8 °C, Alk.12 %

Zweigelt Rose Brut 2021
Różowe wytrawne wino musujące wyprodukowane metodą tradycyjną ze szczepu Zweigelt. Ma bardzo intensywny owocowy aromat malin, truskawek i wiśni. Lekkie i świeże ze zdecydowaną kwasowością, 18 miesięcy dojrzewania na osadzie drożdżowym. Podawać jako aperitif, doskonale podkreśli smak dań z owocami morza lub pieczonych ryb. Serwować w temperaturze 6-8°C. alk. 12 %

Seyval Blanc Brut 2021
Białe wytrawne wino musujące wyprodukowane metodą tradycyjną ze szczepu Seyval Blanc o bardzo delikatnym owocowo-kwiatowym aromacie zielonego jabłka,gruszki i moreli. Lekkie i świeże ze zdecydowaną kwasowością, 18 miesięcy dojrzewania na osadzie drożdżowym wzbogaciło wino o aromaty chlebowej skórki. Podawać jako aperitif, doskonale podkreśli smak dań z owocami morza lub pieczonych ryb. Serwować w temperaturze 6-8°C. alk. 12 %
Wina białe

Cuvee 2023
Białe wino półsłodkie o silnie skoncentrowanych aromatach dojrzałych brzoskwiń, białych kwiatów oraz skórki z pomarańczy. W smaku pełne, soczyste, naturalna słodycz balansuje się z orzeźwiającą kwasowością. Idealnie komponuję się do deserów oraz lekkich sałatek. Serwować schłodzone w temperaturze 6-8 °C.

Hibernal 2023
Białe wino wytrawne o wyraźnym aromacie dojrzałej brzoskwini z ziołowym finiszem. W smaku zdecydowane nuty zielonych jabłek, lekkie i orzeźwiające. Idealnie sprawdzi się jako aperitif, a także do ryb i owoców morza. Serwować schłodzone w temperaturze 8-10 °C.

Solaris 2023
Białe wino wytrawne o aromacie jabłek, gruszek i żółtej mirabelki z nutą kwiatową i ziołowym finiszem. Dobrze zbudowane, długie i orzeźwiające w smaku. Świetnie sprawdzi się do risotto, makaronów z lżejszymi sosami oraz do dojrzewających serów i wędlin. Serwować schłodzone, w temperaturze 8-10 °C.

Muskat Odeski 2023
Białe wino wytrawne wyprodukowane z aromatycznej odmiany Muskat Odeski. Dominują nuty gałki muszkatołowej oraz piżma i dojrzałe owoce pomarańczy oraz liczi. Polecamy do picia solo i do dań kuchni azjatyckiej. Serwować w temperaturze 6 – 8 °C.
Wina różowe

Cuvee 2023
Różowe wino półsłodkie o owocowym aromacie malin, czarnej porzeczki i jagód. W smaku orzeźwiające i lekkie w odbiorze. Serwować schłodzone w temperaturze 10-12 °C.

Alden 2023
Różowe wino półwytrawne o lekkim i świeżym aromacie czerwonej porzeczki i jagód. W smaku owocowe i orzeźwiające. Serwować schłodzone w temperaturze 10-12 °C.

Zweigelt Rose 2023
Różowe wino wytrawne o intensywny aromacie malin i truskawek. W smaku przyjemnie owocowe, lekkie i orzeźwiające. Idealnie komponuję się z lekkim sałatkami jak również z owocami morza. Serwować schłodzone w temperaturze 8-10 °C
Wina czerwone

Cuvee 2023
Czerwone wino półsłodkie o intensywnym aromacie czerwonych owoców. W ustach dominujący posmak czarnej porzeczki i wiśni. Serwować delikatnie schłodzone w temperaturze 12-14° C.

Rondo – Regent 2021
Czerwone wino wytrawne. Leżakowane w beczce dębowej. W aromacie dużo owoców leśnych jak i przyprawy korzenne. W smaku ułożone z dobrze zintegrowaną, miękką taniną. Dobrze komponuje się z wołowiną, jagnięciną, dojrzewającymi serami i mięsnymi sosami. Serwować w temperaturze 16-18 °C. Alk. 13%

Regent 2020
Czerwone wino wytrawne o głębokim aromacie wiśni, czereśni i czarnej porzeczki. W smaku owocowe z lekką nutą wanilii i dębiny. Zawartość tanin i wyrazista ekstraktywność dobrze komponują się z potrawami mięsnymi. Serwować w temperaturze 16-18 °C, alk. 14,5 %.
Destylaty

DESTYLAT WINOGRONOWY
Okowita z wytłoków winogronowych. Produkowana według włoskich receptur. Polecana dla zwieńczenia wyśmienitego posiłku jak i z filiżanką świeżo zaparzonej kawy. 46,5%.